Носителят на 5 титли от Европейски първенства за юноши и младежи Радослав Росенов дебютира на международната сцена в категория до 63.5 килограма. 18-годишният ни талант ще опита да се утвърди в нея, с амбиция за преследване на квота за Игрите в Париж.

"Бях отлично подготвен за турнира в Марибор и това се отплати като резултат. Тренирах много здраво, бях на лагер на "Белмекен" с юношите, после в София и с мъжете и бях подготвен наистина много добре. Играх на тази категория на турнира в Пловдив, видях че ми пасва идеално и отидох със самочувствие в Марибор. Искахме да видим как ще се нагодя там, в тази конкуренция. Радвам се, че се получи толкова добре. Това е олимпийска категория, което е важно за мен", коментира Росенов.

Националът ни допълни, че се чувства спокоен и тренира с голямо желание след всеки един успех "Предполагам, че ще участвам на Диамантената лига в края на годината. Конкуренцията наистина е много сериозна. Не съм се срещал още с всички боксьори от тази категория. В Марибор обаче играх в първия мач с европейския вицешампион, много добър боксьор, добре че имам физиката и психиката, за да спечеля. Сега лагерите продължават", каза още Росенов.

Венелина Поптолева: Резултатът в Будва ме изненада

Венелина Поптолева: Резултатът в Будва ме изненада

Удовлетворена съм от представянето си, споделя тя