С българска победа започна юбилейното 70-о издание на най-стария боксов турнир в Европа - "Странджа". Финалистката в категория до 54 килограма от миналата година Златислава Чуканова победи с единодушно съдийско решение (5:0 гласа) представителката на Румъния Клаудия Мария Нечита.

Това беше първи двубой от първата сесия за деня, започнала в 15:00 часа. Чуканова доминираше през цялото време и от самото начало беше видимо много по-активната състезателка по отношение на отправените удари. Тя контролираше умело разположението на ринга на двете, като успяваше да проведе двубоя в дистанцията, която самата тя желае. Въпреки че опонентката й имаше ръстово превъзходство, българката беше по-гъвкава в клинчовете и нямаше проблем да запише първата победа на "Странджа".

Снимка 406583

Източник: bf-boxin

Това беше двубой от предварителната фаза на турнира, а на четвъртфиналите на 17 февруари във вечерната сесия (18:30 часа) Чуканова ще се изправи срещу Меена Кумари Деви Майснам от Индия.

След това последваха две поражения за родните състезателки Елина Георгиева и Марина Сивенова. Последната загуби двубоя си от първи кръг на турнира в категория до 57 кг след прекратяване от рефера в трети рунд срещу представителката на Румъния Лакрамиоара Перижок. Сивенова е носителка на купа "Балкан" 2018 при девойките, но въпреки доблестното си представяне, трябваше да отстъпи пред опонентката си от северната ни съседка.

Снимка 406585

Източник: bf-boxin

Първият рунд бе тежък за Сивенова, която често биваше притискана до въжетата и бе обсипана с комбинации от страна на румънката. Нашата състезателка дори изпадна в нокдаун в първата част, а във втората отново трудно удържаше непрестанните атаки на по-активната си противница. Втората половина на втория рунд бе доста по-добра за Сивенова, която започна по-смело да настъпва напред и да прави попадения с дясната си ръка, но в началото на последния рунд съдията отново трябваше да отброява, и то два пъти. След втория случай реферът на ринга реши да прекрати двубоя в полза на Лакрамиоара Перижок.

Елина Георгиева загуби в категория до 54 кг срещу представителката на Филипините Айра Вийегас с единодушно съдийско решение (0-5 гласа). Единствено италианският рефер даде третия рунд в полза на нашата състезателка, а останалите отсъждания са в полза на опонентката , която бе с обратен гард.

Преди нея в същата дивизия победа постигна Златислава Чуканова, която продължава към четвъртфиналите във вечерната сесия на 17-и.

Красимир Инински: Купа "Странджа" е един от най-старите турнири, очакваме достойно представяне

Красимир Инински: Купа "Странджа" е един от най-старите турнири, очакваме достойно представяне

Надпреварата ще се проведе от 14 до 19 февруари