Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на Международната асоциация по бокс (AIBA) Умар Кремльов откриха 72-ото издание на най-стария боксов турнир в Европа - купа "Странджа".

Надпреварата ще продължи до 27 февруари в зала "София".

Снимка 519940

Източник: ММС

"България за поредна година ще посрещне част от световния боксов елит в зала "София". Да организираш подобно събитие по време на пандемия е огромно предизвикателство, с което вярвам, че Българската федерация по бокс ще се справи. Надявам се да бъдем свидетели на много интересни срещи, които да бъдат генерална репетиция преди последните квалификации за олимпийския турнир през август", заяви министър Кралев при откриването на турнира.

Мелис Йонузова открива програмата на българите на „Странджа”

Мелис Йонузова открива програмата на българите на „Странджа”

Срещата е в категория до 69 килограма

Той допълни, че са предприети всички необходими мерки за запазване здравето на участниците в турнира и пожела успех на боксьорите.

Снимка 519938

Източник: ММС

В тазгодишното издание на Купа "Странджа" вземат участие 220 боксьори от 31 държави, като за отличията ще се борят и медалисти от олимпийски игри, световни и европейски първенства. България е представена от 23 боксьори, сред които и Даниел Асенов (52 кг), Радослав Панталеев (91 кг), Стойка Кръстева (51 кг) и Станимира Петрова (57 кг). Със силни отбори у нас пристигнаха Узбекистан, Казахстан, САЩ, Бразилия, Индия и Франция.

Президентът на АИБА проведе открита тренировка преди “Странджа”

Президентът на АИБА проведе открита тренировка преди “Странджа”

"Запретнали сме ръкави и работим"

В първата среща с българско участие от програмата на турнира Мелис Йонузова се наложи над Анна Джени от Швейцария с пълно съдийско единодушие. Утре (23.02) на ринга в зала "София" ще се качат други 15 наши представители, сред които бронзовият медалист от Световното първенство през 2019 г. Радослав Панталеев и световната шампионка при жените от 2014 г. Станимира Петрова. Сесиите са от 11.00, 14.00 и 18.00 часа.

Снимка 519937

Източник: ММС

Президентът на AIBA Умар Кремльов отличи организацията на турнира. Той беше награден от президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински с почетен плакет в знак на благодарност за подкрепата, която Кремльов оказва за развитието на бокса в страната.