Даниел Асенов и Радослав Панталеев не успяха да се класират за следващия етап на Световното първенство по бокс в Белград. Най-титулуваните ни участници имаха малшанс още при жребия, който ги изправи срещу доста класни противници и те допуснаха поражения в своите срещи.

В категория до 54 килограма 6-кратният европейски шампион за мъже и младежи Даниел Асенов отстъпи с 0:5 на испанеца Габриел Ескобар, с когото боксираха и на Олимпийските игри в Токио през лятото. Родната звезда имаше проблем с намирането на дистанцията в първия рунд, което позволи на испанеца да вземе предимство.

Във втората част Асенов продължи да преследва противника си, който от своя страна нанасяше контриращи удари, а с това съумя да вземе и сериозен аванс в съдийските карти. В третия рунд Даниел опита да обърне развоя на събитията, но изоставането вече беше значително и това доведе до поражението с 0:5.

Поражение допусна и Радослав Панталеев. В категория до 92 килограма националът ни имаше тежък жребий, като още в първия си мач срещна кубинеца Хулио Пераса. Бронзовият медалист от Световното първенство през 2019-а опита да притисне съперника си, но кубинецът показа отлично придвижване по ринга и умело избягваше атаките на Панталеев. За съжаление родната звезда така и не успя да нанесе точни попадения и отстъпи с 0:5 съдийски гласа.

В събота Световното първенство в Белград продължава. В следобедната сесия, която започва от 14:00 часа, ще има двама наши участници. На ринг В, в пети мач от програмата, Рами Киуан (75 кг) ще срещне Сам Хики от Шотландия. Двубоят се очаква около 15:00 часа. В седмата среща от списъка, около 15:30 часа, Кристиян Николов (80 кг) ще премери сили с Робертас Лиоранкас (Литва).