Българските боксьори бяха споходени от малшанс в първата сесия от третия ден на купа "Странджа". Родните национали нямаха късмет в своите мачове, като допуснаха три поражения в следобедния сеанс, информират от федерацията ни.

Европейската шампионка и носител на бронзов медал от световно първенство - Деница Елисеева (60 кг) отстъпи в здрав мач с 1:4 съдийски гласа на силната туркиня Есра Йълдъз. В същата категория поражение с 0:5 допусна Аслъхан Мехмедова. Тя загуби от представителката на Узбекистан Райхона Кодирова.

Седем българи на ринга на “Странджа” днес

Седем българи на ринга на “Странджа” днес

На ринг В бронзовият медалист от Световното първенство Радослав Панталеев се изправя срещу Сагиндик Тогамбай

Венсан Киркоров (69 кг) пък не съумя да стигне до полуфиналите и с това да си осигури поне бронз. В двубой от 1/4-финалната фаза той падна с 0:5 от молдовеца Дмитри Галагот. Националът ни имаше проблем със скъсяването на дистанцията срещу по-високия си противник. Той опита да компенсира, но въпреки усилията, които положи, допусна поражение.

Снимка 520286

Източник: БФБ

Във вечерната сесия от 18:00 часа ни очакват още четири мача с българско участие. Във втора среща на ринг А Кирил Русинов (63 кг) ще срещне Иля Попов (Рус), докато в шестия двубой Кристиян Николов (81 кг) ще боксира с Дилшодбек Рузметов (Узбекистан). На ринг В бронзовият медалист от световното първенство Радослав Панталеев (91 кг) се изправя срещу Сагиндик Тогамбай (Казахстан) в трета среща от програмата. Йордан Ернандес (+91 кг) ще закрие българското участие с двубой с Гюрген Хованисян (Армения).

Припомняме, че срещите може да наблюдавате на живо по Youtube канала на федерацията, както и по Б1Б Спорт.

Снимка 520285

Източник: БФБ