Кубрат Пулев се завърна с убедителна победа на професионалния ринг, съобщава boec.bg. Година и половина след загубата от Антъни Джошуа за световните титли в тежка категория на WBA, WBO, IBF и IBO, Кобрата записа 29-ия си успех. Той дойде след победа по точки над Джери Форест в зала "Форум" в Калифорния.

Мачът започна с огромно забавяне. Причината за това бе меко казано скандална. Оказа се, че ръкавиците на Форест не му стават и двамата трябваше да чакат, докато му донесат нови. Постепенно времето започна да притиска двата лагера, като се оказа, че проблемът идва от домакините.

От "Трилър" бяха взели ръкавици втора употреба, които не са били одобрени и в следствие на всичко това напрежението се покачи, а оттам и неяснотата относно провеждането на битката на Кубрат и Форест.

Севда Асенова с нова победа на Световното по бокс в Истанбул

Севда Асенова с нова победа на Световното по бокс в Истанбул

Българката записа драматична победа

Лично Пулев се намеси, като позволи на съперника си да получи различни ръкавици от тези, които двамата са одобрили ден по-рано. Нещо повече, той му даде свой чифт, за да не пропадне мачът, каквато опасност се появи.

В крайна сметка, всичко приключи благополучно, за да може Кобрата да свърши своята работа на ринга. Единственият българин, достигнал до два мача за световни титли на професионалната сцена, сломи съпротивата на "Убиеца".

Кобрата започна проучвателно срещу обратния гард на Форест. Той от своя страна търсеше предимно удари в тялото, като двамата си поделиха първия рунд. Във втория обаче Пулев бе значително по-активен, като успя да намери американеца с тежък десен прав, с който му показа какво го очаква.

В началото на третата част Форест намери точно с ляв прав Кубрат, но българинът не трепна. С течение на времето американецът започна да се уморява, като това пролича особено в четвъртия рунд, в който Пулев буквално започна да прегазва противника си, с мощни комбинации.

Амеракенъцет удържа, но само за да бъде подложен на нови сериозни ляв-десен в главата в петия рунд. Нокаутът вече се усещаше, като единствено клинчовете спасиха Форест, за да не приключи срещата още в този момент.

Бомбите в главата на "Убиеца" продължиха, но той, противно на логикага, все така удържаше и показа, че определено може да носи на бой. Преди началото на седмия рунд Форест бе предупреден от съдията, че ще спре двубоя, ако не промени поведението си. Това не се случи, а Кобрата продължи да го наказва с тежки ляв и десен прави, които американецът продължи да поема.

В началото на осмия рунд лекарят влезе на ринга, за да провери състоянието на Форест, но бе взето решение мачът да продължи. Кобрата усети, че това е неговият миг и притисна съперника си при въжетата, където го засипа с тежки попадения. Американецът едва стоеше на краката си, но въпреки това опита да върне някой и друг удар, като някак от нищото намери сили да нанесе тежки попадения в края на рунда.

В първите секунди на деветата част Пулев получи и аркада над лявото око, в следствие на удар с глава. Това малко дръпна българина назад, който получи и тежки попадения в последния рунд, но те бяха в следствие и на леко подценяване на ситуацията от Кобрата, който направи достатъчно, за да вземе убедителна победа.

С успеха Кубрат ще се завърне в елита на тежка категория. Преди мача той заяви, че иска да направи трета атака на световната титла. Двубоят с Форест бе възможност за него да отправи послание и да покаже, че това не са били просто думи.