Мениджърът на Кубрат Пулев Ивайло Гоцев заяви, битката с Антъни Джошуа може да се проведе пред публика в Римски амфитеатър в Хърватия.

Сблъсъкът между двамата за титлата за пояса на IBF трябваше да бъде на 20 юни на стадиона на Тотнъм в Лондон, но бе отложен заради пандемията от коронавирус. 

"Дадохме си (двата лагера) четири седмици, за да разгледаме нов вариант, ако ситуацията и мерките в Англия не се променят. Обсъждаме Хърватия, там има уникален Римски стадион - "Пула Арена", и се водят усилени преговори", заяви Гоцев. 

Харесваме тази опция, защото се намира в Европа, в средата на континента. Арената сама по себе си предразполага към безпрецедентно събитие в наше време. Ще има и възможност за зрители, ако бъдат взети правилните мерки. Трябва да има взаимно съгласие. Искаме параметрите и условията да са от полза и за двете страни. Те не могат да се срещнат в България, защото Джошуа няма да е съгласен. Той искаше да се бие у дома, но форсмажорни обстоятелства доведоха до промяна. Кубрат, от друга страна, бе готов да се бие с Джошуа в задния му двор, дори ако съдиите бяха от семейството му", допълни мениджърът. 

В Римският амфитеатър се провеждат концерти, а през 2012 година се изиграха два хокейни двубоя.

Кубрат Пулев може да се бие за Световната титла в арабска държава

Кубрат Пулев може да се бие за Световната титла в арабска държава

Еди Хърн намекна за подобен вариант