Боят за световната титла в тежка категория в бокса - версия IBF между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа е насрочен за 12 декември. Срещата между дваматаименити  боксьори ще се проведе в лондонската зала "О2 Арена". Новината бе потвърдена от лагерите на Кобрата и британеца.

"Да, мачът трябва да е на 12 декември в "О2 Арена". Това е планът на Антъни Джошуа", заяви мениджърът на световния шампион Еди Хърн.

Джон Уърт от "Епик Спортс", които работят заедно с промоутърите на Пулев от "Топ Ранк", също потвърди новината, като заяви, че очаква окончателният договор между двете страни да бъде подписан до края на седмицата.

"Много сме щастливи, че битката между Пулев и Джошуа отново се движи по график и имаме нова дата и място за провеждането ѝ. Все още има някои детайли, които да бъдат уточнени около договора, но сме оптимисти, че всичко ще приключи тази седмица", обясни той пред boxingscene.com.

Проблемът в преговорите между двете страни е главно за финансовите параметри по договора и парите, които ще получат боксьорите. Причината е, че заради пандемията от коронавирус се очакват много по-малко приходи от билети и това ще се отрази на сумите, които ще получат Пулев и Джошуа. Организаторите на двубоя се надяват, че властите в страната ще пуснат да бъде запълнен поне 25% от капацитета на залата.

Пулев: Ще науча Уайт на уважение, след като нокаутирам Антъни Джошуа!

Пулев: Ще науча Уайт на уважение, след като нокаутирам Антъни Джошуа!

"Той ще си получи заслуженото, подготвил съм му специален нокаут"