Президентът на Българска федерация бокс Красимир Инински поздрави националите ни за силните резултати, които постигнаха на Европейското първенство за младежи и девойки в София.

Родните таланти спечелиха 5 медала, от които един златен (Георги Стоянов), три сребърни (Любослав Методиев, Тони Илиев и Кирил Борисов) и един бронзов - Румяна Александрова. Участие в шампионата взеха над 350 боксьори от 40 страни, което го превърна в изключително силен турнир, с много сериозна конкуренция.

"Доволен съм от представянето на нашите национали. Момчетата и момичетата показаха, че разполагат с потенциал и в голяма степен успяха да го реализират. Естествено, винаги може и повече, но четири финала при младежите, една спечелена титла и един бронз при девойките, на Европейско първенство, това е много добър резултат.

Конкуренцията, както сега, така и преди това на Купа "Странджа", бе на много високо ниво и това ни кара да се чувстваме наистина доволни от свършената работа. Всичко е в ръцете на тези момчета и момичета, те да продължат да се развиват и да искат да вървят напред", каза Инински.

Нови две победи за България на Европейското по бокс

Нови две победи за България на Европейското по бокс

Тони Илиев и Марио Радев се класираха за 1/4-финалите

Президентът на федерацията отличи и организационна работа, която бе свършена за домакинството на шампионата. "Гордея се с този екип, с който работим заедно. Организацията беше на световно ниво, а атестатът за това са поздравленията, които получихме от всички президенти на федерации, които бяха в София.

Турнирът се проведе под егидата на международната централа ИБА, откъдето също се изказаха ласкаво за свършената от нас работа. Това само може да ни амбицира да продължим в този дух и да работим все така всеотдайно за развитието на бокса в България.

Сега ни предстоят няколко дни почивка, след което отново ни чака много работа, защото идват Световно първенство за жени и Европейско първенство за мъже. Пожелавам на всички българи да посрещнат възкресението на Христос със смирение и в тези трудни времена да сме по-добри и да се подкрепяме един друг", завърши Красимир Инински.

Още седем наши боксьори в битка за медали на ЕП днес

Още седем наши боксьори в битка за медали на ЕП днес

След трите спечелени отличия в понеделник, сега родните национали ще опитат да увеличат този актив