Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри официално ДЛОП 1 кръг и Купа България за жени и девойки в Русе. Той присъства на първия ден от турнира, който стартира днес в зала "Дунав" и ще завърши в четвъртък.

"Благодаря на министъра за съвместната работа през годините. Винаги, когато боксът е имал нужда, Кралев е бил насреща и е помагал", заяви президентът на БФ Бокс Красимир Инински при откриването на турнира.

"Благодаря на Българската федерация по бокс, че стриктно спазва календара, както и на Илия Сяров - изпълнителен директор на Боксов клуб "Русе", който като домакин е осигурил перфектни условия за провеждане на първенството при спазване на всички противоепидемични мерки. Успех на шампионките ни по пътя към предстоящата олимпиада", каза от своя страна министър Кралев.

Общо 67 състезателки от цялата страна бяха записани за участие. На ринга ще се качат и водещите ни боксьорки, начело с многократните световни и европейски шампионки Стойка Кръстева (51 кг) и Станимира Петрова (57 кг). За тях турнирът ще бъде част от подготовката им към олимпийската квалификация през юни (4-8 юни).

Красен Кралев проведе работна среща с представители на спортните клубове във Варна

Красен Кралев проведе работна среща с представители на спортните клубове във Варна

"Благодаря за мощната подкрепа от спортните клубове и от цялата варненска спортна общественост"