Националният ни отбор по бокс при мъжете нямаше много време за почивка. След фурора на купа "Странджа" и спечелените три титли от Радослав Панталеев (91 кг), Хавиер Ибаниес (57 кг) и Даниел Асенов (52 кг), както и един бронз, дело на Петър Белберов (+91 кг), представителният ни тим отново е в залата. До края на март, старши треньорът Жоел Арате и неговите помощници Александър Александров и Валентин Поптолев ще водят подготовка на базата в "Дианабад". Тепърва ще се решава и на кои турнири лъвовете ще участват през април.

Преизбраха с пълно единодушие Красимир Инински за президент на БФ Бокс

Преизбраха с пълно единодушие Красимир Инински за президент на БФ Бокс

Днес беше Общото събрание

За съжаление, един от водещите ни боксьори - Петър Белберов (+91 кг) ще пропусне подготовката, тъй като бе опериран в началото на седмицата. Той получи контузия на ръката - скъсване на мускул на полуфиналите на купа "Странджа" и тепърва ще се уточни колко време ще отнеме възстановяването му.

Женският ни национален тим, който се отличи на "Странджа" с две титли на Стойка Кръстева (51 кг) и Станимира Петрова (57 кг), както и с два бронза на Светлана Каменова (57 кг) и Мелис Йонузова (69 кг) също започва от днес своята подготовка на базата в "Дианабад". Ангел Ангелов, Фикрет Ереджебов и Петър Лесов ще водят занимания там до 15 март.