Мениджърът на световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа се е свързал с промоутърите на българския нокаутьор Кубрат Пулев, съобщава "България днес". Еди Хърн се надява неговият довереник да се бие с Кобрата след боя му с американеца Джарел Милър.

Джарел Миръл е уличен в употребата на ендуробол

Джарел Миръл е уличен в употребата на ендуробол

Американският боксьор гори за мача с Антъни Джошуа на 1 юни

Междувременно Милър беше хванат с допинг и това може сериозно да промени графика на Джошуа.

Кобрата от своя страна иска първо да се бие с колумбиеца Оскар Ривас. Южноамериканецът има 26 победи, 18 от които с нокаут от 26 мача. В последния двубой Ривас нокаутира бившия претендент за световната титла в тежка категория Брайънт Дженингс (САЩ).

"Това е желанието на Кубрат. Иска мачът да е в 10 или 12 рунда и да си върне за загубата на Олимпиадата в Пекин. Аркадата от мача с Богдан Дину вече зарасна. В момента обсъждаме и други възможности. Еди Хърн се свърза с нашия щаб. Обади се и каза, че по техни сметки Кубрат Пулев е следващият претендент за Антъни Джошуа след мача с Джарел Милър", сподели мениджърът Ивайло Гоцев пред "България Днес".

Ако всичко е наред Пулев може да се бие със световния шампион Джошуа през есента. Двамата имаха планиран двубой през 2017 година, но срещата пропадна заради контузия на 37-годишния българин.

"Кубрат ще пътува през май за САЩ, за да присъства на изслушването на Калифорнийската атлетическа комисия. Ще бъде защитаван от няколко адвокати. Неговото желание е истината да излезе наяве. Джени Суши сбърка с държанието си. Нейната история е много различна от действителността. Кубрат прие това като препятствие. Хората видяха какъв характер има след всичко, което се случи на ринга и извън него. Целувката обиколи цял свят и още стои по медиите", завърши Ивайло Гоцев.