Две българки ще се качат на ринга днес за първите си срещи от 10-ото Европейско първенство по бокс за жени, което започна вчера в столичната зала "София".

Сеансът от втория състезателен ден започва в 15:00 часа и още в първата среща ще противопостави настоящата еврошампионка в категория до 48 кг Стелута Дута от Румъния на българката Севда Асенова.

Това е и най-интересната среща от програмата, тъй като ще сблъска две от големите претендентки за отличията и се явява своеобразен финал в категорията, за жалост още в първия кръг.

Втората среща с българско участие е 10-а в програмата за деня и ще започне около 17.30 часа. В нея завърналата се след 5-годишно отсъствие от националния тим Илияна Гълъбова ще се изправи срещу бронзовата медалистка от предишното европейско в Букурещ 2014 Кинга Сива (Полша) в категория до 64 кг.

Общо 12 срещи ще се изиграят днес, които ще определят всички четвърфиналистки при най-леките (до 48 кг), както и последните 2, които ще намерят място в топ 8 при 64 и при 69-килограмовите.

Входът за зрители в столичната зала "София" е свободен.