Шансовете за победа на Антъни Джошуа и Тайсън Фюри в супер сблъсъка в тежка категория са равни, счита британският боксьор Дилиан Уайт.

Двамата носители на всички пояси при най-тежките подписаха договор за два мача през 2021 година, които ще определят първия абсолютен световен шампион в дивизията от Ленъкс Люис в началото на века насам.

Джошуа и Фюри ще се бият в Близкия Изток

Джошуа и Фюри ще се бият в Близкия Изток

Предстоят финални уточнения

Този уикенд Уайт ще се изправи срещу руския ветеран Александър Поветкин и при победа ще стане официален претендент за пояса на Световния боксов съюз (WBC), който в момента е притежание на Фюри, което означава, че ще има шанс да се бие с победителя от Джошуа и Фюри през следващата година.

"Според мен шансовете са 50/50, тъй като те имат много сходства. И двамата могат да адаптират стила си в зависимост от съперника си, така че е много трудно да се каже кой ще победи. Може да е много вълнуващ мач, но може и да е много скучен, ако двамата се опитат да бъдат твърде технични и само да се изчакват. При всички положения нямам търпение за този мач", сподели Уайт пред Би Би Си, цитиран от БГНЕС.

Джоби Клейтън: Фюри е изключително разнообразен и непредсказуем

От щаба на Джошуа: Фюри е изключително разнообразен и непредсказуем

"Ей Джей върши страхотна работа, тренира с много енергия"