Българският професионален боксов съюз разпространи отворено писмо с уточнение по повод трагичната кончина на младия български боксьор Борис Станчев, който почина от раните си след участие в галавечер в албанския град Шкодра. Публикуваме писмото без редакторска намеса:

До всички заинтересовани страни,

Уважаеми господа,

Във връзка с трагичния инцидент и последвалата смърт на български боксьор на професионално боксово събитие в Шкодра, Албания, на 21 Септември 2019г., Български Професионален Боксов Съюз още веднъж изказва своите съболезнования на близките на боксьора.

Българският състезател Исус Розев Величков е регистриран в Професионалния Боксов Съюз с номер на лиценз 58. Регистриран е с лична карта и лични данни на това лице. В това число е пътувал с документи на това лице.

Боксьорът, починал в Албания, е имал в себе си личната карта на Исус Величков

Боксьорът, починал в Албания, е имал в себе си личната карта на Исус Величков

"Документите, които са искани за тази среща в Албания, са абсолютно изрядни"

От няколко източника постъпи информация, че лицето участвало в събитието с трагичен край е Борис Александров Станчев. Към момента Българският Професионален Боксов Съюз има обосновани предположения, че Борис Александров Станчев е ползвал чужди документи за получаването на професионален лиценз, с които с чужда самоличност е пътувал в чужбина и участвал нееднократно в спортни събития. Изясняват се причините и обстоятелствата относно вкарването в заблуждение на Българския Професионален Боксов Съюз и официалните органи.

Веднага щом получи необходимата информация по случая, Български Професионален Боксов Съюз ще излъчи официално становище за случилото се.

Евгения Петрова

23.09.2019 г. София

Генерален секретар БПБС".

Сестрата на загиналия боксьор се опасява, че той е бил убит

Сестрата на загиналия боксьор се опасява, че той е бил убит

Малката му сестра е убедена, че той "1000% е жертва на убийство"