Старши-треньорът на националния ни тим по бокс за жени - Ангел Ангелов изрази задоволството си от начина, по който протича подготовката на високопланинската база "Белмекен". Отборът се качи на лагер в понеделник, 5 април, като ще остане там до 24 април.

"Подготовката върви идеално. Момичетата са здрави, работят в отлично настроение. Не обичам да говоря предварително, но наистина съм много доволен. Имаме възможност за спаринги, защото едно от момчетата на Локомотив се качи при нас. Има и една рускиня, с която също правим тренировки. Единственото, което може да се каже, че е някакъв минус, е че навън има 1.5-2 метра сняг, което малко затруднява бягането, но не е такъв проблем. Имаме достатъчно други начини - пътеки във фитнеса, колела, каквото ни е необходимо, за да се готвим по възможно най-добрия начин", коментира Ангелов.

След края на лагера на Белмекен, отборът ще замине за Румъния. Планирана е една седмица за спарингова подготовка там, като се очаква към националките да се присъединят и боксьорки от други държави.

Станимира Петрова пък продължава своя тренировъчен процес в София. Тя се готви на базата в "Дианабад" под наставленията на личния си треньор Петър Лесов.

Министър Кралев поздрави боксьорките от Русе за отличното представяне на Държавното първенство за жени

Министър Кралев поздрави боксьорките от Русе за отличното представяне на Държавното първенство за жени

""За мен беше чест да поздравя шампионките"