Главният треньор на женския ни национален отбор по бокс Ангел Ангелов е оптимист и очаква силно представяне на Световното първенство за жени. Шампионатът на планетата ще се проведе в Истанбул от 6 до 21 май.

България ще бъде представена от 6 момичета - Севда Асенова (48 кг), Златислава Чуканова (50 кг), Габриела Димитрова (52 кг), Станимира Петрова (54 кг), Светлана Каменова (57 кг) и Аслъхан Мехмедова (63 кг).

"Подготовката премина много добре. Някои от момичетата заминаха по-рано за Турция, за да проведат спаринги на място. Останалите довършиха тренировъчния процес в България и ще се присъединят към тях. Оптимист съм преди това първенство.

Разполагаме с отличен отбор, като всяко от момичетата има потенциал за медал. Разбира се, основните погледи са насочени към най-опитните и титулувани в състава - Станимира Петрова и Светлана Каменова, но и другите не ги отписваме. Възлагаме надежди и на тях, че могат да вземат медали", каза опитният специалист.

Нашите момичета вече тренират на пълни обороти в Истанбул, като Станимира Петрова показа и снимки с обстановката, в която се готвят.

Ергюнал Себахтин със златен медал от Чехия

Ергюнал Себахтин със златен медал от Чехия

Националът ни в категория до 48 килограма ликува с титлата в Чехия