Над 300 милиона души се очаква да гледат големия боксов мач в събота вечер в Хамбург, в който Кубрат Пулев ще опита да свали от трона шампиона Владимир Кличко.

Телевизионна картина ще бъде показана в 150 държави на петте континента, независимо от неудобния час за азиатските почитатели на спорта, пише "Труд".

Германия и Украйна - двете страни, които имат Кличко за "свои", са с общо население от приблизително 125 милиона. Там се очакват най-големите тв аудитории за дуела.

Но срещата ще се предава и във Великобритания, където боксът е много популярен, Италия, Франция, Испания, а и в Русия - страна, в която мачовете на Кличко бележат също сериозен тв рейтинг.

За първи път от години мач на украинеца ще върви и по HBO - платеният канал на бокса зад Океана. Това гарантира внушителна аудитория в САЩ, Централна и Южна Америка. Там шоуто на ринга ще започне в много приемлив час.

Двубоят в Хамбург вероятно ще отбележи абсолютен връх на гледаемост в световен мащаб към спортно събитие с главно действащо лице - българин. Мачове от световни първенства по футбол или ключови дуели от Шампионската лига с наши в отделни тимове, може и да са били гледани от такава аудитория. Но тук говорим за индивидуален спорт, в който героите са двама.