Новата звезда на Ботев (Враца) Валери Божинов сподели първите си впечатления от отбора и заяви, че ще даде всичко от себе си, за да може тимът да запази елитния си статус.

"Виждам, че тук има прекрасен колектив и дух, който досега не съм срещал. Правят ми впечатление желанието за победи и да се осъществят целите в тима. Отборът е млад и иска да се доказва. Изгледал съм доста мачове на Ботев, дано направим силен сезон и да се задържим в елита.

Валери Божинов попадна в групата на Ботев (Враца) за гостуването на Витоша

Валери Божинов попадна в групата на Ботев (Враца) за гостуването на Витоша

Срещата е утре

Обичам футбола и искам да продължа да играя. Щом седя вкъщи и само гледам пред екрана не се чувствам добре. Искам да започна да усещам тръпката през уикенда. Последната година не я усещах, както и адреналина. Имах отбор и тренирах, но не се чувствах футболно добре. Враца е правилно място, като феновете и града са уникални. Всички тука са зад клуба и мисля, че взаимно ще си помогнем.

Сашо Ангелов ми е помогнал много и сега искам да му се отблагодаря. Съдба е, а тя си знае работата", коментира Божинов.

Би Би Си за Божинов: Някой помни ли го? Не е някакво известно име, но...

Би Би Си за Божинов: Някой помни ли го? Не е някакво известно име, но...

Отразиха трансфера му в Ботев

"Взаимната помощ между клуба и Божинов е много добра. Той е много талантлив футболист и се надявам да намери формата, която търси при нас", сподели кметът на Враца Калин Каменов.

"Като става въпрос за Божинов, то няма треньор, който да не иска да има такъв футболист. Без значение, че имаме родствена връзка. Удоволствие за всеки треньор е да има такъв играч", пък каза Сашо Ангелов.