Президентът на Ботев (Враца) Христо Илиев разкри, че откупната клауза на звездата на тима Дориан Бабунски е 100 000 евро. Засега обаче конкретна оферта за него няма от нито един клуб.

"Четох и слушах доста неща за Дориан, че го искат ФК ЦСКА 1948, Левски, Лудогорец, Ботев (Пловдив)... До момента няма официално запитване или оферта за него от нито един клуб без значение дали е от България или от чужбина. До нас като отбор такова нещо не е достигало. Ако има, ние, разбира се, ще говорим с футболиста и агента му. И ако е съгласен, ще го пуснем. Аз искам този човек да се развива. Виждам, че момчето иска да върви напред и нагоре и ние няма как да го задържим, да го спираме.

Който и да е отбор, който извади 100 000 евро, защото толкова е откупната му клауза, може да го вземе. Всеки един футболист на Ботев (Враца) има в договора си откупна клауза. Ако някой иска да вземе Дориан Бабунски преди изтичането на договора му, трябва да спази клаузата от 100 000 евро. Ако остане в Ботев, още по-хубаво за нас. Има вече 10 гола в шампионата, помага много. Договорът му е до 30 юни 2022 година. Така че до края на сезона може да ни е от помощ, още повече в битката, която водим.

Момчето е страхотен професионалист. След изпуснатата дузпа срещу Левски плака. Приема тежко всяка загуба. Тренира и мисли за футбол буквално по 24 часа. Радвам се, че имаме такъв футболист в редиците си", заяви Илиев пред "Тема спорт".

Ботев (Враца) победи Локомотив (Пловдив) с 4:2 като гост в efbet Лига

Спектакъл в Пловдив! Впечатляващ Ботев (Враца) разби Локомотив в трилър с 6 гола

Двата тима си спретнаха истинска голеада!