Старши треньорът на Ботев Враца Христо Янев сподели мнението си след загубата с 1:2 от Черно море в двубой от 23-ия кръг на efbet Лига. Янев заяви, че е доволен от отбора и желанието на футболистите му.

"Няма как да бъда недоволен при положение, че играем равностойно на първия отбор в класирането. Притиснахме в края на мача отбора на Черно море. Дребни детайли и неточности не ни достигнаха.

Илиан Илиев - младши: Колективът е много силен и това ни помага да печелим

Илиан Илиев - младши: Колективът е много силен и това ни помага да печелим

Ето подробности

Казах на почивката, че трябва да продължим да играем по същия начин. Видях много хубави неща. Имахме ситуации за гол първото полувреме. Момчетата се стараха, играха освободено. Дребните ситуации в мача наклониха везните", сподели Янев.

"Не съм виждал да тренират с такова желание както досега. С такава амбиция да запазим мястото си. Променихме подредбата на отбора. Наситихме средата на терена, търсихме полупространствата. Играхме с хора, които имаха конкретни задачи да задържат топката. Голът, който вкарахме бе плод на отборната игра", добави той.

"Тотално объркване от страна на хората, които определят правилата. Не съм си позволил да кажа дума против съдийско отсъждане. Фалът беше свирен, показан беше картон без да кажа дума за съдията след това нормално да бъда провокиран да се изнервя. Днес имаше такива решения, които бяха супер странни. За първи път виждам да бъде спряна играта 10 секунди след фал в средата на терена", каза Янев относно ситуацията, в която бе изгонен.

"Казах на отбора, че ги поздравявам за играта. Грешки всеки може да допусне. Поведението от днес е нещо, за което можем да се хванем. Трябва да търсим духа, с който играхме днес."

"Всеки мач за нас е тежък. Изправяме се срещу отбори, които са по-нависоко в класирането. Трява да покажем, че желанието и амбицията ни са два пъти по-големи."

"За съжаление вече съм отвън. Оставям футболистите да взимат решения, но когато имаме футоблисти, които могат да изпълнят дадените положения да го направят. Надявам се в следващия мач Даниел Генов да вземе топката и да я вкара във вратата", сподели Янев за ситуацията в добавеното време, когато Браян Переа изпълни пряк свободен удар от добра позиция, но стреля в стената.