Ботев (Враца) започва подготовка за новия сезон в очакване на футболисти от Англия, Португалия и Бразилия. Новият треньор Даниел Моралес извежда тима на първа тренировка в Мездра, поради възстановяване на тревната настилка на терените във Враца.

През миналия сезон врачани се спасиха от изпадане, след като спечелиха плейаут срещу Септември (София) с 1:0. "Зелените" се разделят с голям брой футболисти и заявиха, че ще налагат млади играчи през новия сезон.

Ботев (Враца) се раздели с Веселин Великов

Ботев (Враца) се раздели с Веселин Великов

Новият треньор на тима ще е изненадващо име

Клубът е решил да се раздели с Даниел Гаджев, Атанас Зехиров, Аласан Ндайе и Самир Аяс, на които не са предложени нови договори. Капитанът Валери Домовчийски пък се завръща в родния си Марица Пловдив. Христо Златински слага край на кариерата си.

"Вече имаме договори с двама български футболисти с опит в Първа лига, които ще се присъединят към Ботев Враца утре. Тази седмица на проби пристигат централен защитник от Англия и халфове от Португалия и Бразилия. Водим преговори с още няколко млади български играчи.

Първата тренировка ще води новият треньор Даниел Моралес с помощник Радостин Александров, а Юлиян Левашки ще отговаря за вратарите. Към щаба ще се присъедини още един треньор, който ще отговаря за кондиционната подготовка", разкриха врачани.

Въпреки спекулациите от изминалата седмица, Ботев Враца нито се разпада, нито се предава. Предстоящият шампионат ще е много тежък за нас, но целта ни е да променим философията на клуба и да подобрим миналогодишното си класиране. Ще даваме шанс на млади и мотивирани футболисти, които ще растат покрай опитните играчи", казаха от Ботев (Враца).

Пореден напускащ Ботев (Враца)

Пореден напускащ Ботев (Враца)

Венци Керчев сам обяви новината