Наставникът на Ботев (Враца) Антони Здравков бе много доволен след победата на своя отбор с 3:1 над Лудогорец. 

"Не е това най-сладкия миг. Той бе оставането в елита. Контролирахме мача, още когато бяхме 11 на 11 също бе така. След изгонването на Дяков бе дори по-лесно", каза той.

"Как направихме това? С работа. Имаме момчета, които искат да се развиват, имаме и по-опитни, които помагат. Имаме дисциплина, тактическа. Ще създаваме проблеми и на другите отбори", добави специалистът.

"Не вярвам, отборът на Лудогорец да подценява някой. Познавам добре обстановката там. Няма шанс да са ни подценили. Може би се получи леко стъписване, заради агресивния начин по който подходихме", добави.

"Няма как да гадаем какво щеше да стане, ако бяхме останали 11 на 11. Но ние създадохме положения и преди червения картон. Ботев да победи Лудогорец е нещо много добро", добави той.

"Хората, които ме познават знаят, че не обичам дефанзивния футбол. Обичам да играе компактно", заяви още той. "Това, че скандират моето име е хубаво. Но е по-важно да се скандира името на отбора. Ние работим за Ботев Враца", каза още Здравков.

"Не е имало запитване от Левски за Домовчийски. Поне аз не знам. Говорих с Валери, той също ми каза, че няма такова нещо. Не може да си позволим да има само млади, или само опитни. Трябва да има една сплав. Тогава ще има положителни емоции", добави спецът.

"Постарахме се да запълним дупките след напускането на няколко момчета. Пак не ни е дълга пейката. Имаме 10 полеви играчи. Няма как да си позволим повече - 23-25 човека. С тези, които разполагаме се стараят максимално, за да играят", добави той.

"Чакаме единствено да се реши документално проблемът на Юли Ненов. Би трябвало скоро да се появи на терена", призна Здравков.

"При всички положение искаме да печелим точки и да си осигурим оставане по-рано", завърши Здравков.

Ботев (Враца) направи Лудогорец за смях

Ботев (Враца) направи Лудогорец за смях

Врачани победиха "орлите" с 3:1