Появата на руския милиардер Антон Зингаревич в българския футбол очаквано предизвика огромен интерес. Бизнесменът е на крачка от това да придобие контролния пакет акции в Ботев (Пд), но днес в пресата се появи информация, че реално Левски е бил първият клуб, който той е искал да притежава в нашата страна.

Левски е бил първи избор на Антон Зингаревич, но Наско Сираков отказал милионите на руснака?

Левски е бил първи избор на Антон Зингаревич, но Наско Сираков отказал милионите на руснака?

След това богаташът се насочил към Ботев (Пд)

ТОПСПОРТ научи, че подобно твърдение не отговаря на истината. Зингаревич никога не е имал интерес към получаване собствеността на "сините", а също така не се е срещал и с боса на столичния гранд Наско Сираков.

След като решил да инвестира в българския футбол, богаташът се поинтересувал от състоянието на десет клуба у нас, но сред тях не фигурирало името на Левски, а това на други столични тимове - като ЦСКА, Септември, Славия, та дори и на втородивизионния Септември (Симитли).

В крайна сметка, Зингаревич избрал и преговарял единствено с Ботев (Пд), най-вече заради отличната детско-юношеска школа на "канарите". Бизнесменът вече е в България и работи активно по стабилизирането на "жълто-черния" клуб. Снощи той се запозна със строежа на стадион "Христо Ботев". Именно завършването на "Колежа" е и голямата мечта на "бултрасите".

Антон Зингаревич с изненадваща инспекция на "Колежа"

Антон Зингаревич с изненадваща инспекция на "Колежа"

Бил е в компанията на новия старши-треньор Азрудин Валентич