Наставникът на Ботев (Пловдив) Желко Петрович говори след равенството 1:1 срещу градския съперник Локомотив. 

"Атмосферата е фантастична. Участвал съм в подобни мачове и това винаги е фантастично усещане. Ние сме по-големият клуб, но днес те бяха в по-добра форма.

Мисля, че те владееха по-добре топката, имаха предимство в това отношение. Не съм тук, за да си търся извинения, но знаете, че днес отсъстваха много важни футболисти за нас. На пейката имахме футболисти на по 15 години. Започнахме добре, вкарахме гол и борбата в мача започна.

Доволен съм от играчите, не разочаровахме феновете си, а това е най-важното. Сега трябва да се възстановим, за да продължим борбата в следващите мачове. Кардосо бе болен преди мача, изигра само 45 минути, но нямаше как да играе повече. Нямам други, на които да разчитам, и трябваше да променя схемата по време на мача.

Не знам дали за нас е по-добре да бъдем в първата, или във втората половина, защото нивото на съперниците е различно. Ако сме във втората част на класирането, ще ни бъде по-лесно да се борим за място в Европа.

Знаете ситуацията със стадиона. Не се оплаквам, но е трудно, трябва да се борим в тази обстановка. Не се опитвам да си търся оправдания. Аз харесвам Ботев, обичам феновете ни. Ние сме сериозен отбор. За нас приоритет е да си построим стадион, защото е различно, когато играеш официалните си мачове на стадиона, а не на тренировъчната база", завърши Петрович.

Локомотив (Пловдив) и Ботев (Пловдив) не излъчиха победител - 1:1

Битката за Пловдив завърши без победител

1:1 на "Лаута"