Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез определи група от 20 футболисти за градското дерби с Локомотив, което ще се играе днес от 19:30 часа на стадион "Христо Ботев".

Наставникът на "канарчетата" няма кадрови проблеми за предстоящия сблъсък и ще може да разчита на най-доброто, с което разполага. Извън сметките за срещата остава единствено трайно контузеният Мохамед Брахими, който продължава да се възстановява, след като скъса връзки на коляното на последната тренировка преди първото дерби с Локомотив за сезона, което беше в първия кръг на Първа лига.

Ботев (Пловдив) - Локомотив (Пловдив) 0:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

Ботев (Пловдив) - Локомотив (Пловдив) 0:0 (Развой на срещата по минути)

Много шоу, но никакви голове

В групата на Ботев попаднаха Хидайет Ханкич, Даниел Кайзер, Йонас Тамм, Дилан Мертенс, Мартин Секулич, Ивелин Попов, Антоан Бароан, Фаустас Степонавичус, Джеймс Ето"o, Самуел Акере, Николай Минков, Антоан Конте, Антонио Перера, Точукву Ннади, Янис Карабельов, Лъчезар Балтанов, Уме Емануел, Константинос Балоянис, Атанас Чернев и Красиан Колев.

По-рано днес от Ботев (Пловдив) отправиха призив към феновете на отбора да заемат по-рано местата си по трибуните на стадион "Христо Ботев". Входовете на стадиона ще бъдат отворени в 17:30 часа, като за първи път от "жълто-черния" клуб ще използват турникетната система за влизане на спортното съоръжение.

Очаква се "Колежа" да бъде пълен до краен предел за пловдивското дерби, след като до четвъртък бяха продадени над 13 000 билета за срещата.