Напрежението между Антоан Бароан, който е голмайстор на Ботев (Пловдив) и efbet Лига, и шефовете на "канарчетата" се покачва, пише "Мач Телеграф".

Според различни източници нападателят е поставил ултиматум към ръководството на клуба с искане да бъде продаден веднага, при това в клуб от силно първенство в Западна Европа.

Мениджърите на французина са обещали да му уредят трансфер в Англия, но само ако той не подпише нов договор с пловдивчани. Агенцията, която държи правата на на Бароан има силни позиции на Острова. Неин футболист е Тайлър Маласия от Манчестър Юнайтед.

Агенцията представлява и един от големите таланти - Шави Симонс от РБ Лайпциг, който е собственост на Пари Сен Жермен. В момента пазарната му цена е около 70 милиона евро. Бароан пък е петият най-скъп футболист сред клиентите на агенцията. Неговата стойност в момента е 1,6 млн. евро. Договорът му обаче изтича през лятото и това го прави много привлекателен за европейски отбори.

Шефовете на Ботев обаче до момента са отхвърлили три предложения за най-добрия си футболист заради неговите претенции да играе в силно първенство.

Напрежението между двете страни може да доведе до ситуация, подобна на тази в Левски с Андриан Краев и Жереми Петрис. Възможно е Бароан да не бъде включен в групата за лагера на Ботев в турския курорт Белек, който започва на 21 януари.

Неслучайно на "Колежа" правят отчаяни опити да привлекат тарана на Хебър Георги Николов като евентуален заместник на Бароан.

Гвинеец извива ръцете на Ботев (Пловдив)

Гвинеец извива ръцете на Ботев (Пловдив)

Ето подробности