Собственикът на Ботев (Пловдив) - Антон Зингаревич ще преобразува нови няколко милиона лева, които е дал на клуба като заеми през последната календарна година, в акции, твърди PlovdivDerby.

По този начин задължението на клуба към него ще се преобразува в ценни книжа, като уставния капитал на акционерното дружество ще бъде вдигнат.

Това няма да се случи за първи път при "канарчетата". През август месец миналата годината Ботев Пд вдигна уставния капитал, от 100 000 лева на 6 161 000, като тогава 6 000 000 милиона лева инвестирани от Зингаревич бяха преобразувани в акции, а 61 000 от Сдружението също. Така бизнесменът се оказа с акции на стойност 6 099 000 лева, а Сдружението с книжа на стойност 62 000 лева, или 1 % от клуба.

За момента няма официална информация с колко милиона ще бъде вдигнат уставния капитал на дружеството и ще има ли промяна на притежаваните проценти от двата акционера. Неофициално се твърди, че сумата е около 10 000 000 лева. Акционерното събрание, на което ще бъде взето решението за вдигането на капитала е във вторник (24 октомври).

Керкез: Много неща се случиха, но след цялата тази буря вярвам, че ще дойде и спокойствието

Керкез: Много неща се случиха, но след цялата тази буря вярвам, че ще дойде и спокойствието

"Това беше най-важната ни победа за сезона"