Представянето на новия отбор на Ботев (Пловдив) през изминалата седмица, стигна чак до Италия. Местна медия се възмути от феновете на клуба, които се бяха събрали около реновиращия се стадион "Христо Ботев", за да видят обновения тим на "канарчетата".

Повод за недоволството на италианците стана факта, че привържениците са се били струпали и са били без маски. Материалът е озаглавен: "България, селекцията на Ботев: Всички фенове претъпкани и без маски".

Арда победи Ботев (Пловдив) с 2:0 като гост

Бразилец блести за Арда при успех на Коматево, новият Ботев разочарова

Жуниньо вкара два гола за успеха на своя отбор с 2:0

"Ботев Пловдив продължава да губи в българската лига, но новият собственик предизвика ентусиазъм. И маските сред феновете изчезнаха ...

В българската лига Ботев Пловдив е трети от последния и се завърна от домакинско поражение, но сред феновете има голям ентусиазъм зара зимната трансферна кампания. Освен това, Ботев реши да представи обновения си отбор пред феновете и в присъствието на бъдещия собственик Антон Зингаревич, преди възобновяването на шампионата. Много хора се събраха въпреки усилията на полицията да спрат митинга поради пандемията.

Сред новите, които предизвикаха ентусиазъм, е и бившия капитан на Гана до 20 години, талантливият ганайски нападател Емануел Току, който напусна Фремад Амагер, датски първодивизионен клуб", написа derbyderbyderby.it.