Изключително добра новина зарадва всички в Ботев (Пловдив). Възстановяването на Тодор Неделев върви отлично и самият той очаква да започне тренировки с топка още следващата седмица. Капитанът на "жълто-черните" пострада при катастрофата на автобуса, която превозваше националите в Тбилиси преди мача с Грузия в турнира Лига на нациите. Тон бе опериран, след като парче стъкло се бе забило в черепа му и остана повече от 10 дни в столицата на кавказката държава, преди да му бъде разрешено и да се прибере в България.

Ботев (Пловдив) представи третия си екип за новия сезон

Ботев (Пловдив) представи третия си екип за новия сезон

Екипировката е изцяло черна

"Чувствам се добре и нямам никакви оплаквания. Лекарите, с които говорех също ме успокояват и твърдят, че съм напълно възстановен. Вече ми разрешават да говоря по телефона, да гледам телевизия, общо взето всичко...", коментира самият Неделев, цитиран от "Мач Телеграф".

Очаква се контролен преглед със скенер, който е насрочен за 25 юли. След него самият Неделев се надява, че ще му разрешат още от следващия ден да започне тренировки с топка. Тошко няма търпение това да се случи. Той се чувства функционално добре и са надявала може да се върне в игра и да помага на своите съотборници възможно най-скоро. Техничарят често говори с Виктор Генев, Лъчо Балтанов и компания и ги надъхва за предстоящите решителни мачове с кипърския АПОЕЛ (Никозия) в турнира Лига на Конференциите.

Към този момент не е ясно дали лекарите ще препоръчат на Неделев да използва защитна каска като тази на Петър Чех при завръщането му на терена. Със сигурност травмите при двамата са от различен характер и при Неделев до момента с лекарите не е коментиран подобен вариант. Най-вероятно той ще използва защитна екипировка за глава като тази от някои бойни спортове, но само в първите няколко седмици, след като му бъде позволено отново да участва в мачове. Травмата със сигурност наруши и подготовката на Неделев, който ще се нуждае от седмици, за да навакса пропуснатото. Хубавото обаче е, че може да се прогнозира неговото завръщане по родните терени още през септември.

Ботев срещу казахстанци или Осиек при преодоляване на АПОЕЛ

Ботев срещу казахстанци или Осиек при преодоляване на АПОЕЛ

"Канарчетата" бяха поставени