Футболистът на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев се завърна в игра в първия си официален мач. Капитанът на "канарчетата" записа първи игрови минути след над 250 дни извън терените.

"Щастлив съм, че отново се завръщам след толкова дълго време. Надявам се повече да няма такива контузии. Днес бе тежко, защото теренът бе замръзнал. Нека футболистите внимават повече", каза той в интервю за БНТ след шампионатния мач с Локомотив (София). Полузащитникът се надява да пожъне нови успехи с Ботев (Пловдив).

Ботев (Пловдив) и Локомотив (София) завършиха 0:0 в мач от 19-ия кръг на efbet Лига

Ботев (Пловдив) и Локомотив (София) подновиха шампионата с нулево равенство

Нулево равенство между двата отбора

"Искам Ботев да подобри играта си. Искам да имаме повече точки и да сме на по-горно класиране. Искам да съм жив и здрав и да радвам нашите фенове. Искам отборът да върви напред и да има спокойствие както в отбора, така и във феновете. Дано най-скоро време се върнем в "Колежа", добави той.

Халфът получи наградата на Българската асоциация на спортните журналисти "Лъвско сърце - Трифон Иванов" по време на церемонията "Футболист на България 2022 г."

"Доста се разчувствах, когато получих наградата. Не можах да си сдържа сълзите, наистина бе много емоционално. Благодаря на всички, които ме подкрепиха. Най-близо до мен бе моята приятелка. Получих много пожелания, както от футболни хора, така и от други. Радвам се, че това е зад гърба ми и вече мога да се радвам на футбола", допълни той.

Специалната награда лъвско сърце "Трифон Иванов" бе присъдена на Тодор Неделев

Специалната награда лъвско сърце "Трифон Иванов" бе присъдена на Тодор Неделев

Радвам се, че отново съм тук след толкова време, споделя той