Звездата на Ботев (Пд) Тодор Неделев спечели убедително приза за Футболист №1 за месец декември, според InStat Index.

Класацията се прави за втори пореден сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в сътрудничество с ИНСТАТ - една от най-големите компании за футболни анализи и статистика.

Халфът на "канарчетата" събра индекс на ИНСТАТ 373,67 и за втори път печели наградата след февруари 2019 година. Любопитен факт е, че втори след Неделев в класацията е неговият млад съотборник Станислав Шопов, който има индекс 306,67. Призовата тройка допълва халфът на Левски Паулиньо с 297,33 ИНСТАТ индекс.

Караславов: Засега и Неделев, и Димитров остават в Ботев (Пловдив)

Караславов: Засега и Неделев, и Димитров остават в Ботев (Пловдив)

"За момента нямаме нови попълнения, но ще имаме"

Припомняме, че за победител се обявява играчът с най-висок InStat Index, който се определя чрез формула на основа действията на футболиста - голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели. Процентът на успешни действия увеличава индекса, като върху него оказва влияние и нивото на опонента в мача.

През настоящия сезон победителите в предишните класации за най-добър футболист според InStat Index за съответните месеци бяха Иван Горанов (Левски), Евандро (ЦСКА), Холмар Ейолфсон (Левски), Димитър Илиев (Локомотив Пловдив) и Джоди Лукоки (Лудогорец).

Ботев (Пд) не иска да продава Неделев заради специална клауза с Майнц

Ботев (Пд) не иска да продава Неделев заради специална клауза с Майнц

Половината пари от евентуален трансфер ще отидат в касата на германците