Днес изтече срокът, в който пловдивските Ботев и Локомотив трябваше да представят документи за довършване строителните дейности на стадион "Христо Ботев" и реконструкцията на стадион "Локомотив" в парк "Лаута".

"От Ботев представиха пълна документация с количествена сметка, а Локомотив не са готови с проекта", заяви на пресконференция днес кметът на Пловдив Здравко Димитров.

За стадион Христо Ботев предстои пазарно проучване и избор на фирмата-изпълнител. Ако няма обжалване, септември може да започне строителството. Мисля, че до две години стадионът ще е готов. За мен е по-добре да има и граждански контрол. Така ни посъветва премиерът Борисов. Искам да има прозрачност", заяви градоначалникът по повод сформирания Граждански съвет за обществена подкрепа за завършването на стадион "Христо Ботев".

"От Локомотив представиха само концепция. Ръководството на тима е отправило запитване до УЕФА относно изискванията, които трябва да бъдат изпълнени, за да може на стадиона да се играят футболни срещи от високо европейско ниво. Едва след отговора на европейската централа от Локомотив ще представят в общината окончателния проект. След това пристъпваме към инженеринг, като етапите са проектиране, избор на изпълнител и извършване на строително-монтажни работи. Ако се наложи дофинансиране, ще търсим начин", допълни кметът на втория по големина град в България.

Здравко Димитров подкани пловдивските Ботев и Локомотив да побързат с проектите си

Здравко Димитров подкани пловдивските Ботев и Локомотив да побързат с проектите си

Документацията трябва да е изрядна до 15 май