Собственикът на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич разкри своята гледна точка за трансфера на звездата и лице на клуба Тодор Неделев в Лудогорец, който породи бурно недоволство сред феновете на отбора. Неделев изненадващо беше продаден на Лудогорец в последния ден на трансферния пазар и подписа договор за три години.

"Искам да кажа как стоят нещата от моя страна и от страна на клуба. Тошко имаше договор за 3 години, като през юни изтичаше втората година.

В договора имаше и клауза, при която може да разтрогне през юни и миналата вечер в 20:30 часа в клуба имаше обаждане от неговия агент, че има предложение от Лудогорец и иска да проведем разговор.

Дамата до Неделев: Щом ще си казваме истината, скоро ще има подробности

Дамата до Неделев: Щом ще си казваме истината, скоро ще има подробности

Благодари на Лудогорец

Вчера сутринта проведохме среща, на която те ни представиха офертата и казаха, че предвид факта, че договорът му изтича юни не можем да искаме много пари. Освен това от обаждането вечерта на сутринта всички документи вече бяха готови за нотариус. Как става толкова бързо това? Аз казах, че не е до парите, а до това какво иска Тошко", заяви босът на "канарчетата" пред "Пловдивнюз".

"Аз имах и личен разговор с Тошко и му казах, че знам за офертата и трябва да я обсъдим, за да вземем решение. Във връзка с изтичането на договора имахме 3 опции - да си тръгне, да преподпише с Ботев или да оставим всичко за лятото, ако не може да реши сега, тъй като трансферният прозорец затваря. Той ме изслуша и каза, че трябва да говори с мениджъра си. След 5 минути ми звънна и ми каза, че решението му е да си тръгне.

Аз прочетох това, което той каза, че няколко пъти ме е питал дали искам да остане и казвам, че не е така. Не ме е питал няколко пъти дали искам да остане в клуба. Загубих уважение към него. Аз загубих уважение към него като човек. Г-н Филип Филипов също присъства на разговора и превеждаше всичко, което говорихме. Истина е, че му дадох 3-те опции, а той след 5 минути ми каза, че иска да си тръгне", добави още той.

"Доколкото знам от последните часове всичките документи са били подписани и сделката е финализирана преди затварянето на трансферния прозорец. Звъннаха ни в последния ден от трансферния прозорец. Не бяхме планирали да се разделяме с Тошко.

Както сами може да видите и анализирате от последния мач през уикенда и реакцията на неговия съотборник, когато беше сменен, явно е имало хора, които са знаели, че това е последният му мач с Ботев. Като клуб предложихме на Тошко да остане при нас, но той избра да отиде в Лудогорец.

Разбирам феновете на Ботев, че това е тежка раздяла, но във футбола това е нормално. Разбирам и Тошко, че е приел офертата. Респект за това, което направи за Ботев в последните 10 години, като е взимал и най-висока заплата от играчите. Той е един от най-великите футболисти в историята на Ботев в последните години.

Тодор Неделев не беше за ЦСКА

Тодор Неделев не беше за ЦСКА

Голяма драма - да прибираш по 40 000 евро насила...

Тошко подписа договор с Ботев за 3 години през юли 2021 г., когато беше контузен. Въпреки това му гласувахме пълно доверие. В Ботев той получаваше голяма заплата, но в Лудогорец ще взима повече. Разбирам го, разбирам и феновете, но за мен той не казва истината", завърши Зингаревич.