Премиерът Бойко Борисов пристига утре в Пловдив, след като Министерският съвет отпусна пари за стадионите "Ботев" и "Локомотив". Това съобщи днес кметът Здравко Димитров.

В 10:00 часа премиерът ще се срещне с ръководството и феновете на Лаута, а в 11:00 часа ще бъде на Колежа. Борисов ще посети и СУ "Найден Геров" - едно от петте учебни заведения, които също получават средства от държавния бюджет за физкултурни салони. Държавни пари са осигурени още за ОУ "Екзарх Антим I" и ОУ "Душо Хаджидеков" в район "Централен" , СУ"Софрони Врачански" и СУ "Св. Седмочисленици" в "Тракия", пишат колегите от "Марица".

В 12:00 часа премиерът ще види как върви изграждането на кръговото кръстовище на Асеновградско шосе. Очаква се да съобщи, че ще има средства за връзката със Скобелева майка.

Здравко Димитров: 25 млн. лева отиват за "Христо Ботев", а 12 млн. за "Лаута"

Здравко Димитров: 25 млн. лева отиват за "Христо Ботев", а 12 млн. за "Лаута"

Кметът на Пловдив сподели, че Бойко Борисов е изпълнил поетия ангажимент

Цялото финансиране от 37 милиона лева от държавата ще отиде за двата пловдивски гранда - Ботев и Локомотив. От тях 25 милиона лева ще са за дострояването на стадиона на Колежа, а за "Лаута" - 12 милиона лева, обясни кметът Здравко Димитров.

Той каза, че Локомотив може да ползва както поиска средствата - за стадион или база. Кметът добави, че чака проектите за Колежа и Лаута, след което ще се обявят конкурсите и ще следят всяка стотинка.

Здравко Димитров каза, че президентите на двата клуба - Ботев и Локомотив, трябва да представят проектите, за да може Община Пловдив да обяви обществена поръчка за двата стадиона за избор на изпълнители.

Стадион "Ботев" трябва да бъде завършен докрай, а на "Лаута" предстои да се изгради трибуна "Бесика", отделно от Локомотив искат да се вдигне и козирка над трибуните.