Капитанът на Ботев (Пловдив) Ивелин Попов остана доволен след победата с 2:1 над Спартак (Варна) и класирането на "канарчетата" за полуфиналите на Sesame Купа на България. Попето отбеляза втория гол за Ботев в днешния 1/4-финал.

"Мисля, че можехме да победим и с по-изразителен резултат. Това е турнирен мач и най-важното е продължаването в следващата фаза. Справихме се добре, с хубава игра. Вървим и следваме нашата линия. Радвам се, че победихме".

Ботев (Пловдив) - Спартак (Варна) 2:1 в мач за Купата на България

Смели "соколи" изпотиха "канарите", но Ботев е първият полуфиналист за Купата

Самюел Акере с гол и асистенция за пловдивчани

"Съперникът само мога да го поздравя. С Росен Кирилов и Витомир Вутов съм бил съотборник в Литекс. Ръководят отбора си добре, имат млади момчета и играят футбол. Само адмирации за този клуб".

"Мислех, че вторият гол е въпрос на време. Имаше един по-голям период до него. Всяка атака не може да е гол. Иска ни се, но не се получава. Важно е, че създаваме положения, стараем се да играем приятен футбол. Георги Николов е добро момче, добър футболист. Въпрос на време е се се окопити. Той дойде в клуб като Ботев, в който всичкото това внимание, емоцията може да влияе. Ще вкара, ние сме с него. Вярваме в него. Ще стане голова машина", добави той.

"Много ми се иска да спечеля трофей с Ботев. Аз ще дам всичко от себе си. В клуба са събрани амбициозни хора, които искат да донесат успехи на клуба. Този град и този клуб го заслужават. Този стадион заслужава да има носител на Купа и да има европейски мачове", заяви Попето.