Офертите на петте фирми, изявили желание да довършат изграждането на стадион "Христо Ботев", бяха официално отворени в сградата на Община Пловдив.

Те са на кандидатите ДЗЗД "Онфра Конструкт" с водещ партньор "Парсек груп", ДЗЗД "Колежа" с водещ партньор ПИМК, софийското дружество "ВХД" АД, "Щрабак" ЕАД и ГБС - Пловдив.

Създадена е Оценителна комисия. Тя е в състав: Тодор Тодоров - председател, инж. Таня Петкова, инж. Илиана Събкова, Ангел Апостолов и Мая Бахчеванова.

"Сега предстои по-тежката работа. Цените се отварят последни. Тези фирми, които отговарят на техническите изисквания, на тях ще се отварят ценовите оферти. До месец-два ще бъде избран победителят.

Няма определен законов срок за това. След това обаче има срок за обжалване, който е 10 дни след уведомяването на всички фирми", сподели пред Plovdiv24 председателят на оценителната комисия Тодор Тодоров.

Прогнозната стойност за изпълнението на обекта е 44 348 399,28 лв без ДДС, или 53 218 079,10 лева с ДДС. Правителството вече отпусна 25 милиона лева с ДДС, но към момента не е ясно откъде ще се намери останалата сума.

Георги Самуилов е покрил 850 000 лева от дълговете на Ботев (Пд)

Георги Самуилов е покрил 850 000 лева от дълговете на Ботев (Пд)

Бизнесменът продължава да помага на "канарчетата"