Името на легендарния български футболист на Ботев (Пловдив) и българския национален отбор Динко Дерменджиев - Чико вече е защитено с патент, гарантиращ неговата неприкосновеност, съобщиха от Фондация "Жълто и Черно".

"Уважаеми Ботевисти,

В качеството си на организация, имаща за цел опазване и развитие на културно-историческото наследство на любимия ни "Ботев" Пловдив, както и с оглед прекратяване на порочни практики, касаещи комерсиализацията на същото, "Фондация Жълто и Черно" ви уведомява за следното: Името на клубната ни икона Динко Дерменджиев - Чико вече е защитено с патент, гарантиращ неговата неприкосновеност!

Оторизирани сме от семейството и наследниците на легендарния Динко Дерменджиев - Чико да съобщим, че всеки един опит за използване неговото име с комерсиална цел, без изричното позволение на същите, ще бъде преследвано с цялата строгост на закона както в България, така и във всяка една друга държава по света.

"Фондация Жълто и Черно" адмирира случилото се, като заявява готовност при необходимост да подпомогне всеки един бивш футболист, ръководител или деятел, съпричастен с "жълто-черната" история, да защити своето име и достойнство от посегателства", написаха от Фондация "Жълто и Черно".

Както е известно, от фондацията подеха и инициатива за изграждане на паметник на легендарния футболист, който си отиде от този свят на 1 май 2019 година.

Паметник на Динко Дерменджиев-Чико ще украси Алеята на славата на стадион "Христо Ботев"

Паметник на Динко Дерменджиев-Чико ще украси Алеята на славата на стадион "Христо Ботев"

Идеята е на Клуба на привържениците на "канарчетата"