"Фондация Жълто и Черно" обяви добра новина за всички свързани с Ботев (Пловдив). На стадион "Христо Ботев" ще бъде изграден паметник на легендата на клуба Динко Дерменджиев - Чико.

Ето какво написаха от фондацията:

Уважаеми ботевисти,

С голямо вълнение ви съобщаваме, че инициативата на "Фондация Жълто и Черно" за изграждане паметник на легендарния Динко Дерменджиев - Чико в подстъпите към стадион "Христо Ботев" 

вече е в ход.

След изготвен архитектурен проект, имащ за цел да регламентира мястото на бъдещия паметник, както и с пълната подкрепа на ПФК "Ботев", същият беше входиран за разглеждане и впоследствие беше одобрен от ЕСУТ в Община Пловдив.

Предстои изготвянето на предложение към Общинския съвет на град Пловдив, който на предстоящата си сесия на 11 юни да узакони започналата процедура.

Избраното място за бъдещия паметник на Динко Дерменджиев е съобразено изцяло както с пешеходния маршрут на пристигащите за футболна среща на стадион "Христо Ботев" привърженици, така и с предстоящото изграждане на клубен музей и клубен магазин в непосредствена близост до него.

"Фондация Жълто и Черно" ще оповести официално следващите стъпки на инициативата си след предстоящата сесия на Общинския съвет на град Пловдив.

Ботев (Пловдив) входира молба за изграждане паметник на легендата Динко Дерменджиев

Ботев (Пловдив) входира молба за изграждане паметник на легендата Динко Дерменджиев

В Община Пловдив