Ще напусне ли Ботев (Пловдив) "Колежа"? Това започнаха да се питат всички фенове на "канарчетата", както и на българския футбол, след като в медийното пространство се завъртя новината, че от клуба обмислят преместване, дори напускане на Пловдив заради неразбирателство с Общината.

Причината, която се изтъква, е, че Ботев не е получил разрешение от Общината да отвори клубен магазин на територията на "Колежа", който е собственост именно на Общината.

Ботев (Пд) напуска със скандал "Колежа"?

Ботев (Пд) напуска със скандал "Колежа"?

Ето каква е причината

Стадион "Христо Ботев" е общинска собственост, която е дадена на ПФК Ботев Пловдив под наем срещу цената от 5549 лева на месец.

От клуба обаче искат да имат собствен модерен феншоп на територията на стадиона за привържениците на отбора, но от Община Пловдив не позволяват това да се случи.

Наскоро имаше напрежение между клуба и Общината заради заявката от ЦСКА именно стадион "Христо Ботев" да бъде резервен вариант за мачовете на "червените" от европейските клубни турнири.

"Разочаровани и изненадани сме, че никой не потърси нас за мнение по този казус", изразиха в своя позиция от "жълто-черния" клуб тогава.

Сблъсъкът за Суперкупата ще се играе на "Колежа"

Сблъсъкът за Суперкупата ще се играе на "Колежа"

Ето подробности

Колегите от "Спортал" потърсиха изпълнителния директор на Ботев Алексей Киричек за отговор на въпроса: "Ще напусне ли Ботев (Пловдив) "Колежа"? Един от най-важните хора в клуба нито потвърди, нито отрече информацията, за да успокои феновете, а реши да запази мълчание.

Екипът ни научи, че в началото на следващата седмица предстои важна среща между Общината и Гражданския съвет за довършване на стадион "Христо Ботев". От съвета през изминалата седмица входираха шест искания. Според тях те са жизненоважни за стадиона, за да може той да получи категория 4 на УЕФА.