Ботев (Пловдив) изпрати писмо до Локомотив (Пловдив) във връзка с предстоящото дерби от 9-ия кръг на efbet Лига. "Канарчетата" изразиха недоволство от малкия брой отпуснати билети за техните фенове. Ето и съдържанието на писмото, което беше публикувано в официалния сайт на "жълто-черните":

Крушарски: Който не ме взима на сериозно, твърде скоро ще започне да съжалява

Крушарски: Който не ме взима на сериозно, твърде скоро ще започне да съжалява

"Лично ще си платя глобата"

"ПИСМО

ПФК БОТЕВ АД

Във връзка с предстоящото Дерби на Пловдив между отборите на Локомотив (Пловдив) и Ботев (Пловдив) от 9-ия кръг на Първа лига се обръщаме към Вас с въпрос относно бройката билети, които ще бъдат отпуснати на феновете на Ботев (Пловдив).

Осъзнаваме тежките времена на COVID-19, в които живеем и нуждата от спазване на противоепидемични мерки. В същото време, футболът е за феновете и е необходимо да се намери най-доброто решение, за да може привържениците на двата тима да се насладят на Дербито и да подкрепят своите любими отбори.

Решението за броя билети зависи изцяло от отбора на Локомотив (Пловдив) и в случая противоепидемичните мерки няма как да бъдат оправдание за нисък брой билети за феновете на Ботев (Пловдив).

Най-добрият пример за това, че решението зависи изцяло от Локомотив (Пловдив), е изиграният мач от 7-ия кръг на Първа лига между отборите на Локомотив (Пловдив) и Левски (София).

В посочения мач, при действащите и в момента противоепидемични мерки, в сектора на гостуващия отбор имаше над 1000 фенове. Ние смятаме за нормално решение, в името на феърплея, същият брой фенове да бъде допуснат в сектора за гости и на Дербито на Пловдив.

Билетите за "Битката за Тракия" вече са в продажба

Билетите за "Битката за Тракия" вече са в продажба

Ботев (Пловдив) приема Берое (Стара Загора) в петък

Всякакво друго решение и ощетяване на нашия отбор и нашата публика би означавало, че гостуващите отбори не са поставени при равни условия на стадион "Локомотив".

Надяваме се на коректно отношение в името на Дербито на Пловдив и мачът да бъде решен на зеления терен. Нека феновете се насладят на дербито, а по-добрият отбор на терена да победи и да зарадва своите привърженици.

Информираме Ви, че кореспонденцията ще бъде публична и писмото ще бъде публикувано в нашите официални информационни канали.

Война за билети преди Битката за Пловдив

Война за билети преди Битката за Пловдив

"Жълто-черните" не знаят с каква квота са

С уважение,

Даниел Серехидо - изпълнителен директор на ПФК Ботев АД"