Официално Ботев (Пловдив) привлече 23-годишният вратар Ханс Кристиан Бернат. Датчанинът пристига от Одензе, като до момента се е подвизавал само в родината си. Той започва кариерата си в младежката формация на Несби, след което преминава и през Нордселанд.

Стражът дебютира за първия тим на Одензе в датския елит през август 2020, след което изиграва 55 двубоя за отбора. Бернат има мачове и за всички юношески формации на Дания.

"Изключително сме щастливи да приветстваме Ханс Кристиан Бернат в Ботев (Пловдив). Той е млад вратар с безценен опит в първенството на Дания и младежките гарнитури на родината си. Разполага със страхотна физика, добри качества и огромен потенциал, който нямаме търпение да развием допълнително", сподели спортният директор на Ботев - Артур Платек. "Ханс е мотивиран, готов за работа и се присъединява към отбора със страхотна енергия. Знаем, че той може да направи следващата стъпка в кариерата си в Ботев. Познаваме качествата му и сме уверени, че заедно можем да му помогнем да подобри допълнително играта си, за да премине и на следващото ниво. Нямаме търпение Ханс Кристиан да помогне за бъдещите успехи на нашия клуб", пишат в официалния си сайт пловдивчани.

"Ботев (Пловдив) приветства Ханс Кристиан Бернат с добре дошъл и му пожелава много успехи с "жълто-черния" екип!", добавят още те.

Това пък е трети летен трансфер на Ботев след привличането на Алекса Мараш и Ален Корошец.

Ботев (Пловдив) се подсили с вратар от Дания

Ботев (Пловдив) има нов вратар!

Ето кой е той