Бившият треньор на Ботев (Пловдив) Николай Киров днес беше гост в Актуално студио "Дерби". Ето какво каза той за ситуацията при "канарите":

"Следя всички срещи във вътрешния шампионат и в евротурнирите, които играха местните отбори, за да бъда постоянно на линия.

По-трудно е да се поеме отбор в движение. Случвало ми се е с Ботев. Всеки треньор трябва да бъде готов и със своите знания да помогне на даден клуб.

В Ботев е доста променена ситуацията. Отборът успя да запази основата на своя състав. Само Даниел Кайзер излезе от състава. Нещо, което в предните три години беше мечта за мен. Даде се възможност отборът да се надгради с четирима чужденци. В един момент те бяха и петима. За жалост, резултатите към момента не оправдават това нещо. Нека хората в самия клуб си правят изводи къде е грешката.

Преди задължение на представителния отбор беше да влива средства от продажбата на футболисти. Просто се запълваха дупките с нови хора. Явно ситуацията е променена. Чета, че бюджетът е доста завишен. Лошото е, че винаги вината се хвърля върху футболисти и треньори. Определено проблемите са на други нива. Заявявал съм и на собственика, че проблемът е в комуникацията между различните нива. Аз виждам проблемите в междинното звено между собственик и треньор".

Стана ясна причината за детектора на лъжата в Ботев (Пловдив)

Стана ясна причината за детектора на лъжата в Ботев (Пловдив)

До този момент няма повдигнати обвинения срещу нито един от футболистите на тима