Наставникът на Ботев (Пловдив) Николай Киров бе разочарован след загубения финал за Купата на България срещу градския съперник Локомотив. 

"Двубоят се разви така, че се виждаше, че всичко ще се реши в една грешка. За жалост я направихме ние. През първото полувреме доста брак в нашите действия, на нас това ни влияе. На контраатака отборът на Локомотив ни наказа. Получи се равностоен двубой, една грешка го реши.

Имахме доста проблеми на десния фланг, затова направихме промяната, но нека сега не анализираме. Не трябваше да се допуска тази елементарна грешка в защита.

Тази загуба ще ни натежи, няма как. Доста трудно, но трябва да намерим начин да излезем от ситуацията. Не мога да коментирам отбора на съперника, днес не показахме нашата си игра. Ние разчитаме на владеене на топката.

Имаше доста напрежение у състезателите. Този брак със сигурност е идвал и от това напрежение. Ако бяхме победили днес, щяхме да търсим добро представяне в Европа. Засега не бих планирал нещо в дългосрочен план", заяви Киров. 

Локомотив (Пловдив) победи Ботев (Пловдив) с 1:0 във финала за Купата на България

Купата е "черно-бяла"! Гол шедьовър съкруши Ботев и донесе невиждана радост на Локомотив

Ален Ожболт се превърна в герой за "смърфовете"