Легендата на Ботев (Пловдив) Марин Бакалов изрази съжалението си, че дербито с Локомотив ще е без публика.

Ето какво каза той:

"Този мач е мач на честта. Моментното състояние на двата отбора е без значение. Дербитата са чакани с огромен интерес. Между тях не може да има задни мисли. Всичко е подчинено на победата, на играта.

Групата на Ботев за пловдивското дерби с Локомотив

Групата на Ботев за пловдивското дерби с Локомотив

От разширения състав отпадна Виктор Генев

Загубата, че дербито ще е без публика, е огромна. Тя е 12-ият играч. Тази нагласа, която един пълен стадион може да ти даде, е несравним стимул. Футболът е за феновете. Играл съм на пълни стадиони с 50-55 хиляди. Побиват те тръпки.

В Локомотив се промениха нещата с напускането на Бруно Акрапович. Това ще бъде загуба за тях. Този отбор е сглобен с негово съдействие. Бяха респектирани от неговото държание. Няма как да не се отрази на отбора. Тук е въпрос на мобилизация на самия тим. Треньорите трябва да се опитат да освободят играчите от това напрежение.

Новаторът в ЦСКА Бруно Акрапович и характерното за схемата му на игра

Новаторът в ЦСКА Бруно Акрапович и характерното за схемата му на игра

Халф-бековете трябва да са неуморимите стожери

От десетина години не съм стъпвал на стадиона. Няма как. Той беше затворен в началото на строежа. Това, което сега виждаме, е плачевно. Не е лицеприятна гледката. Цари оптимизъм, че тази драма ще приключи с избирането на фирмата, която ще строи. Тук въздухът е друг. Настроението е друго. Диша се със самочувствие, с ботевски дух", каза Бакалов.