Бившият футболист на ЦСКА и Ботев (Пловдив) Марин Бакалов говори преди предстоящия двубой между двата отбора днес.

Той сподели и своя фаворит за "Футболист на годината", като е категоричен, че борбата ще е между Тодор Неделев и Кирил Десподов.

"Очаквам да се получи зрелищен мач на "Армията". В последните две срещи Ботев показа добро лице, има настроение в състава и завършва годината в силна форма. ЦСКА пък смятам, че преодоля драмите около мача със Славия. Има предпоставки да се получи добър двубой. ЦСКА разполага със спортно-техническо предимство. А и ДНК-то на клуба е такова, че винаги си поставя високи цели и се бори за титлата. Изоставането от лидера не е малко, но ЦСКА ще продължи да гони върха и през пролетта и не е загубил шансове за титлата. От тази гледна точка успехът в последния есенен кръг е задължителен. Ботев пък има традиция да се противопоставя на най-добрите отбори в България и е способен на изненада на "Армията". Проблем за ЦСКА в мача може да се окаже настройката на чужденците - дали все още са в България, или в мислите си вече са се качили на самолета. Около Ботев също има странични фактори. Според мен трансферните спекулации около Неделев и Юсеин е твърде вероятно да повлияят на отбора. Отделно има и няколко играчи, чиито договори още не са подновени. Това създава предпоставки за напрежение.

Люпко Петрович: Предстоят разговори с ръководството на ЦСКА

Люпко Петрович: Предстоят разговори с ръководството на ЦСКА

"Рано е да говоря"

Хубавото за ЦСКА е, че разполага с дълга скамейка и голям потенциал във футболистите си. А клубът дава и пример с многото млади българи - Чорбаджийски, Малинов, Антов, Десподов... Прави впечатление, че ЦСКА е с доста ясна политика и цел. Отборът постепенно се надгражда и това неминуемо ще даде резултат рано или късно. Тимът стартира силно сезона, но в заключителните етапи бележи отстъпление. Причините за спада може да са много - дали умора, дали някои от играчите не са на нужното ниво, дали нещо друго, факт е, че ЦСКА не показва играта от началото на сезона и особено в Лига Европа. От отбора несъмнено трябва да се отличи Десподов, който разполага с голям потенциал и е способен да се превърне във водещ футболист не само за ЦСКА, но и за България. Той има качествата за това. На другия полюс в отбора ми се струва, че е Мауридеш, който започна обещаващо в началото на сезона, но представянето му заглъхна.

Наскоро разговарях с Тошко. Той има огромен потенциал още от времето, когато дойде в Ботев 2002 през 2004 година. Трябва да подчертаем, че това е клубът, който го изгради и най-вече благодарение на Андрей Павлов (бел. ред. основателят на Ботев 2002), лека му пръст. Неделев трябва да си постави по-високи цели, в по-силен отбор. Да не се задоволява с това, което е постигнал. Все пак е на 25 години и има достатъчно време пред себе си, за да направи още много. Но трябва да вдигне сам за себе си летвата, без значение дали ще е в ЦСКА, Лудогорец или чужбина. На Тошко му е нужно да преследва още по-високи цели, защото има качествата да ги постигне. Със сигурност футболист на годината ще стане един измежду Десподов и Неделев. Моят фаворит, разбира се, е Тошко", коментира Бакалов пред "Тема спорт".

Ботев (Пловдив) се разделя с Диого Кампос

Ботев (Пд) се разделя с бразилец

Това ще се случи през следващата седмица