Легендата на Ботев (Пд) - Марин Бакалов - сподели пред "Мач Телеграф", че спечелването на Купата на България ще донесе нужното спокойствие на отбора, за да надгради.

Той е на мнение, че Душан Керкез правилно ще продължи да води тима и го похвали за свършената работа.

"Много съм щастлив, че Ботев Пд успя да триумфира с Купата на България. Отборът завършва по подобаващ начин една добра година. През този сезон се завърна на стадион "Христо Ботев", а сега ще играе и в Лига Европа. Мисля, че няма от какво да сме недоволни. Разликата между успеха и неуспеха е много малка. Бяхме на крачка от това да успеем или да не успеем. Радващо е, че сезонът завършва с трофей и мачове в евротурнирите. Удовлетворени са феновете, футболистите, треньорите, президентът и всички останали в клуба. Не мога да кажа дали това е най-успешната година през този век за отбора. През 2017-та година също триумфирахме с Купата. Чисто организационно може би да. Представянето на момчетата беше впечатляващо. Върнахме се и у дома. Този трофей ще даде спокойствие на всички, за да работят по нормален начин. Всички ще си имат взаимно доверие и остана само да се надгражда от този момент нататък в една нормална обстановка. Има всички предпоставки това да се случи", заяви Бакалов.

"До края на сезона е нормално да има леко отпускане. Ботев Пд постигна голямата си цел! Вероятно сега треньорът ще даде възможност на други хора, които не са играли толкова много, да покажат, че заслужават да са част от клуба. Някои от футболистите се изразходиха психически след последните мачове. Когато се постигне такава цел, следва леко отпускане, колкото и играчите да не го искат. То просто се случва и това е нормално. Ключовото в мача с Лудогорец беше, че отборът показа агресия. Както беше и срещу ЦСКА.

Неутрализираха до голяма степен силните страни на противника. Головете паднаха точно навреме. Това даде психологическо предимство, което беше много важно. Душан Керкез остава начело на отбора. Той си постигна целите и е добре, че остава. Той е много земен и работлив човек. В близки отношения е с футболистите и държи съблекалнята, а това е от ключово значение. Психолог е и мисля, че е правилно да остане начело на тима", завърши Бакалов.

Ботев (Пловдив) ще се подсили с френски защитник

Ботев (Пловдив) ще се подсили с френски защитник

Става дума за Тадее Калеба