Още преди следващия мач на Ботев (Пловдив), който е в понеделник срещу Левски на "Герена", Кристиан Димитров ще подпише нов договор с клуба. Защитникът, за когото има дълга опашка от желаещи да го привлекат, е получил предложение за двойно увеличение на заплатата, след като до този момент бе един от най-нископлатените сред "жълто-черните", пише "Меридиан мач". 

В момента той е обвързан само до лятото на 2020 година, но новата уговорка е договорът му да бъде удължен с една година и така Ботев да прибере исканата сериозна трансферна сума за правата му. Кристиан обаче е отказал предложението от Университатя (Крайова), което е било за внушителните 700 000 евро. Той иска да продължи да се развива в Пловдив и да се учи от партньорството с по-опитния Димитър Пиргов, който преди две години като играч на Левски стигна и до националния отбор и бе титуляр при гостуването на Франция.

От Ботев вече посочиха като приоритет удължаването на контрактите и на други млади таланти, излезли от школата - Кристиан Добрев и Станислав Шопов.

Желко Петрович: Ако Кристиан Димитров си тръгне, аз напускам на следващия ден

Желко Петрович: Ако Кристиан Димитров си тръгне, аз напускам на следващия ден

"Само ако клубът има нужда от парите, тогава бих разбрал, но тогава трябва да обяснят на феновете"