Дванадесет милиона лева от заема, чието теглене беше утвърдено на последната сесия на Общинския съвет на Пловдив, ще отидат за изграждане на козирката на стадион "Христо Ботев". Това уверение дадоха кметът Здравко Димитров и строителят на съоръжението Илиян Филипов, които се срещнаха днес с фенове на "жълто-черния" тим, проектанти и представители на ръководството на Ботев (Пловдив), съобщава "Марица".

Обсъдени бяха и следващите стъпки по изграждането на стадиона, като предстои във възможно най-кратки срокове да се извършат съгласувателните процедури с ВиК, с EVN, с топлофикация, за да се пристъпи към изграждането на абонатна станция, на терена с поливна и отводнителна система и т.н.

Предстои още работа около изграждането и на билетната система. Управителите на "Ботев" Пловдив Алексей Жуковин и Герман Чистяков предложиха на стадиона да не се изгражда каса за билети. "И сега около 90% от билетите се продават онлайн. Няма ли такава каса, и сигурността ще е по-добра", обясни Жуковин.

Проектантите обясниха обаче, че касата е изискуема по закон. Кметът Здравко Димитров беше категоричен, че предстоят още срещи.

Виктор Генев слага капитанската лента в Ботев (Пловдив) до завръщането на Тодор Неделев

Виктор Генев слага капитанската лента в Ботев (Пловдив) до завръщането на Тодор Неделев

Засега никой не се наема с прогноза кога би се случило това