Ботев (Пд) ще може да ползва пълния капацитет на стадион "Христо Ботев" в предстоящите домакински мачове с Пирин в събота и с Хебър на 10 декември.

Представители на община Пловдив са направили оглед на съоръжението, след което изпълнителят на строителството ДЗЗД Колежа в лицето на Илиян Филипов е входирал становище, че всички строителни дейности са изцяло съобразени с домакинските мачове и са взети мерки за обезопасяване, с което се гарантира сигурността на феновете на южната и северната трибуни.

Хулигани оскверниха "Колежа"

Хулигани оскверниха "Колежа"

Атакували фасадата със спрейове

Документът ще бъде подписан от кмета на града Костадин Димитров и така Ботев ще може да пусне билети за всички трибуни, отбелязва "Мач телеграф".

Филипов каза също: "Започнахме работа по монтирането на осветлението по Южната трибуна на стадион "Христо Ботев" в Пловдив." Филипов поясни, че последните 64 прожектора ще бъдат поставени до 20 декември.

"Колежа ще посрещне с осветление 2024-та, което отговаря напълно на изискванията на УЕФА за четвърта категория, а това ще позволи на него да се играят официални международни мачове и да бъдат предавани пряко по телевизиите", каза бизнесменът. Той поясни, че строителните дейности на стадиона продължават и се работи и на Северната трибуна.